HTML

Jégboszi

"Levél vagyok a szélben. Figyeld, hogy szárnyalok." ********************************************************************* A TB-s tételeket a tb címke alatt keressétek! Onnan letölthetők!

Friss topikok

  • zs58: 2020-ban kérik a 2004 évi adatokat, amit átvétellel igazoltak, hogy átvették. / flopyn. / De nincs... (2020.09.29. 07:42) Nyugdíjbiztosítási Egyéni Nyilvántartó Lap
  • Viktor Puzsár: Szia! A sulinet oldalon karbantartás van ezért nem tudom elérni a tételeket. Lehetséges lenne más... (2015.06.10. 13:15) Művészettörténet
  • progresszív: Kedves Jégboszi! Köszönöm a segítséget! Gratulálok az egyetemhez.... Szívesen osztanám meg (amenn... (2013.11.04. 22:09) Tárgyfelvétel
  • Dzsuliaa: Szia! Nagyon jó ez a számfejtés ellenőrző, esetleg van belőle aktuális 2013-as is? Köszönöm! (2013.07.26. 11:58) Számfejtés ellenőrző táblázatocska
  • gy84: Szerintem ez a legszebb a blogon lévő rajzok közül :)Szépek a színei. (kephazuzen.blogspot.com) (2011.06.17. 13:53) Királyka

Címkék

Szakmai gyakorlat 2. (ANDB-136L)

2014.12.12. 14:04 :: jegboszi

A kurzus célja:

A szakmai gyakorlat célja, hogy az andragógia szakos hallgatók elméleti ismereteik birtokában szerezzenek gyakorlati tapasztalatot a felnőttképzések szervezésének tekintetében, a felnőttképzést segítő intézmények kutatási, képzési és tanácsadási tevékenységében, vagy közművelődési intézmények tevékenységében, rendezvényszervezés menetében vagy tréningszervezéssel, humán erőforrás menedzsmenttel foglalkozó szervezetnél, szervezi egységnél.

 

Tanulási eredmények, kompetenciák:

Szakmai kompetenciák:

- az elméleti képzés során megszerzett ismeretek gyakorlati elmélyítése, önálló, tapasztalati tanulás útján.

 

Személyes és társas kompetenciák:

- felelősségtudat,

- kreativitás, rugalmasság,

- megbízhatóság,

- együttműködési készség,

- problémamegoldó készség,

- másokhoz való alkalmazkodás,

- emberek és csoportok valamely cél érdekében történő mozgósításának képessége,

- empátia, tolerancia,

- önismeret, önértékelés,

- minőség iránti elkötelezettség.

 

Munkavállalási kompetenciák:

- önállóság,

- önmenedzselés,

- időbeosztás,

- önértékelés,

- felelősségvállalás.

 

Az egyéni gyakorlat letöltésének lehetőségei, értékelés:

 

  • A félév során a hallgatók egyénileg vagy kis csoportokban (2-3 fő) töltik gyakorlatukat az Andragógia Tanszék által szervezett intézményeknél, ahol segítik az ott folyó munkát, és közben a kiadott szempontok alapján megfigyelik az intézmény felnőttképzéshez kapcsolódó tevékenységét. A gyakorlat során 10 órát kell az intézménynél letölteni.

Követelmény: a hallgató gyakorlata során Gyakorlati naplót készít. A Gyakorlati napló részeit, tartalmi és formai követelményeit a „Gyakorlati képzés rendje - levelező tagozat” c. dokumentum tartalmazza. A dokumentum a kurzus e-learninges rendszeréből letölthető. A gyakorlat letöltését a külső gyakorlatvezető igazolja!

 

  • A hallgató egyénileg is választhat gyakorló helyet, ahol valamilyen felnőttoktatáshoz kapcsolódó projektben vehet részt (akár lakóhelyén vagy munkahelyén).  A gyakorlat során 10 órát kell az intézménynél letölteni. A feladatvégzést írásban engedélyeztetni kell az ELTE PPK Andragógia Tanszékén a feladat rövid leírásával, a felelős kontaktszemély és annak elérhetőségének megjelölésével. A kérelmet e-mailben kell megküldeni a kurzus felelős oktatójának email címére.

Követelmény: a hallgató gyakorlata során Gyakorlati naplót készít. A Gyakorlati napló részeit, tartalmi és formai követelményeit a „Gyakorlati képzés rendje - levelező tagozat” c. dokumentum tartalmazza. A dokumentum a kurzus e-learninges rendszeréből letölthető. A gyakorlat letöltését a külső gyakorlatvezető igazolja!

 

  • Bekapcsolódás az Andragógia Tanszéken folyó projektekbe, konferenciák szervezésébe vagy más kutatási, illetve projekt munkába. A tanszéken dolgozó oktatók folyó kutatásaiba, projekt munkáiba, szervezési feladataiba lehet segítőként bekapcsolódni, az adott oktatóval és a gyakorlatért felelős oktatóval egyeztetve.

Követelmény: a folyó munkában való tevékeny részvétel az illetékes oktatóval egyeztetett időpontban és ütemben. A feladat teljesítését az illetékes oktató igazolja, valamint javaslatot tesz a gyakorlati jegy minősítésére.

 

A gyakorlatos naplót az ELTE PPK e-learninges rendszerébe kell feltölteni!!!! A gyakorlat letöltéséről szóló igazolást ugyanerre a határidőre az Andragógia tanszéken kell leadni. Az igazoló lapot a „Gyakorlati képzés rendje – levelező tagozat” c. dokumentum tartalmazza.

 

Beszámítás: előzetes tapasztalataik beszámítását kérhetik azok a LEVELEZŐ tagozatos hallgatók, akiknek munkahelyükön az alábbi tevékenységek közül legalább három a feladatkörükhöz tartozik:

-          munkahelyi képzések szervezése és lebonyolítása

-          munkahelyi rendezvények (konferenciák, work shopok) szervezés és lebonyolítása

-          hazai szakmai projektek tervezése és menedzselése

-          részvétel nemzetközi szakmai projektekben

-          részvétel felnőttképzési szolgáltatások tervezésében és/vagy lebonyolításában (előzetes tudásszint mérés, képzési tanácsadás, munkavállalási tanácsadás, animátori feladatok)

-          részvétel andragógiai innovációs folyamatokban (intézmény és program akkreditáció, felnőttképzési szakértői feladatok)

-          humánerőforrás-gazdálkodási és fejlesztési feladatok szervezetfejlesztési feladatok

 

 A beszámítási kérelmeket a kurzus e-learninges rendszeréből letölthető „Beszámítási kérelem” (és annak mellékletei) c. dokumentum benyújtásával lehet leadni (postázni) az Andragógia Tanszékre. A beszámítási kérelmek elbírálása után a döntésről email-ben kapnak értesítést.

A kérelmeket NEM a Tanulmányi Osztályra kell leadni!!!!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jegboszi.blog.hu/api/trackback/id/tr386977751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása