Engem is sújt korunk rákfenéi, a rohanó tempó és túlzsúfolt időbeosztás. Emiatt aztán nem is vagyok az a kimondott konyhatündér. Korán kelek (negyed hat), s ha késő délután hazaérek (fél hat körül), akkor már nincs igazán kedvem főzőcskézni. Legtöbbször eleve tanulnom kell, főleg magammal és suli időben a srácaimmal is. Szombatonként tanfolyamra járok, szóval dettó. De tegnap sikerült javítanom a statisztikámat. Sütöttem-főztem, mint egy igazi konyhatündér. Aszaltszilvás csirke, rizzsel és duplacsokis muffin volt a menü. Szó se róla, főképpen a sütire buktak rá. Meglehetősen édesszájú család lennénk :-)
A muffin aprópója, hogy szombaton vettünk egy szilikonos muffinformát. Némiképp tartottam tőle, olyan puha anyag. De remekül bevált!
15 dkg liszt
2 tojás
15 dkg vaj
15 dkg cukor
3 evőkanál barackíz
fél csomag sütőpor
5 dkg keserű kakaópor
5 dkg tört étcsokoládé
Elkészítés: a fentieket összekeverjük, míg szép sima nem lesz a tészta. Eredetileg a recept ugyan nem ír tejet, de én tettem hozzá egy picit, hogy ne legyen annyira száraz. Beleöntöttem a muffinformákba (nem kentem ki előtte), majd 170 fokon megsütöttem /kb. fél óra/. Megvártam, míg kihűl, s csak utána szedtem ki a formákból. Nem tapadt le és fini lett.