HTML

Jégboszi

"Levél vagyok a szélben. Figyeld, hogy szárnyalok." ********************************************************************* A TB-s tételeket a tb címke alatt keressétek! Onnan letölthetők!

Friss topikok

  • zs58: 2020-ban kérik a 2004 évi adatokat, amit átvétellel igazoltak, hogy átvették. / flopyn. / De nincs... (2020.09.29. 07:42) Nyugdíjbiztosítási Egyéni Nyilvántartó Lap
  • Viktor Puzsár: Szia! A sulinet oldalon karbantartás van ezért nem tudom elérni a tételeket. Lehetséges lenne más... (2015.06.10. 13:15) Művészettörténet
  • progresszív: Kedves Jégboszi! Köszönöm a segítséget! Gratulálok az egyetemhez.... Szívesen osztanám meg (amenn... (2013.11.04. 22:09) Tárgyfelvétel
  • Dzsuliaa: Szia! Nagyon jó ez a számfejtés ellenőrző, esetleg van belőle aktuális 2013-as is? Köszönöm! (2013.07.26. 11:58) Számfejtés ellenőrző táblázatocska
  • gy84: Szerintem ez a legszebb a blogon lévő rajzok közül :)Szépek a színei. (kephazuzen.blogspot.com) (2011.06.17. 13:53) Királyka

Címkék

Almás piskóta

2009.06.02. 18:48 :: jegboszi

Tészta: 1,5 kg almát megpucolunk és alufóliával kibélelt tepsibe szeleteljük. 8 tojássárgáját kikeverünk 18 dkg cukorral, majd hozzáadunk 20 dkg lisztet, amihez előzőleg hozzákevertünk 1 cs. sütőport. Hozzáadunk még 3 evőkanál vizet és a tojások felvert habját. A massza felét ráöntjük az almára, míg a másik felébe kakaót keverünk és ezt is beleöntjük a tepsibe. Előmelegített sütőben kisütjük (kb félóra) tűpróbáig. Ha kész kifordítjuk a tepsiből, hogy az alma kerüljön felülre és eltávolítjuk a fóliát.

Krém: vaniliás pudingot készítünk 2 cs. porból, fél liter tejből és 1 cs. vaniliás cukorból. 25 dkg margarint habosra keverünk 20 dkg porcukorral és hozzáadjuk a kihűlt pudinghoz.

A krémet a tészta tetejére öntjük és tetszés szerint megszórjuk kakaóporral vagy fahéjjal.

Szólj hozzá!

Címkék: recept

A bejegyzés trackback címe:

https://jegboszi.blog.hu/api/trackback/id/tr661159736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása